– O nama –

 FIBERCOM d.o.o. je preduzeće fokusirano na konsultaciju, pripremu idejnog rješenja kao i izvođenje radova po principu ključ u ruke u oblasti optičkih mreža, računarskih mreža u zgradarstvu, industriji , kao i telekom okruženju. Radimo sa isključivo provjerenim brandovima opreme iz ovih oblasti što potvrđujemo i tehničkim atestima prilikom izvođenja radova.

– Šta sve nudimo –– 

KONSALTING

Našim klijentima nudimo konsultacije pri izboru opreme, načinu izvođenja LAN i KAMPUS mreža. Bilo da radite iznova ili nadograđujete mrežu ili ste IT firma koja nema vremena da se bavi pasivnom opremom tu smo mi da Vam ponudimo svoje usluge. Moderne IT mreže zahtjevaju itekako poznavanje opreme, standarda a i potreba korisnika. Uz više od 10 godina iskustva u toj oblasti naši kadrovi mogu odgovoriti na Vaše zahtjeve.

Recerfitikacija

Posjedujete mrežu ali nije označena, uslijed korištenja više korisnika je u haotičnom stanju po pitanju identifikacije, označavanja pa i ispravnosti iskoristite naše usluge atestiranja, označavanja, i rearanžiranja mreža da bi što bolje iskoristili postojeće resurse.

Naši certifikatori su dovoljni za certifikaciju mreža do CAT6A po standardu ISO 11801 za strukturno ožičenje.

Pronalazak i otklanjanje kvarova

Prekidi optičkih linkova su česta pojava, iako mislimo da su nastali isključivo izvođenjem građevinskih radova to nije jedini uzrok. Naše bogato iskustvo kao i adakvatna mjerna oprema Reflektometeri , VFL, vizuelna kontrola omogućavaju brz i adakvatan pronalazak  i otklanjanje kvara.

Alat i pribor za održavanje

Nabavka opreme za održavanje LAN mreža alati, pribor

Cleaveri za optička vlakna, maramice, štapiči za čišćenje optičkih konektora, elektrode za splicere , VFL

kao i mjerna oprema

Oprema i pribor

Od opreme posjedujemo splicere, OTDR , certifikatore LAN mreža i ostalu opremu za izvođenje radova u ovoj oblasti.

Asemblaža konektora i popravka optičkih kablova

Vršimo isporuku  i asemblažu svih vrsta optičkih priključnih kablova sa konektorima ST, FC, SC, LC, E2000APC, SCAPC posebno specijalnih dužina ( nekomercijalnih 30, 50 , 32, 33) . Isporuke priključnih kablova u euroflex cijevi raznih dimenzija sa konektorima. Izrada indoor/outdoor kablova sa 4 do 24 vlakna preterminiranih sa konektorima i sa zaštitnom glavom za provlačenje.

Takođe jedni od rijetkih na ovim području smo sposobni za popravku svih vrsta POF plastic optical fiber 900/1000 um kablova PCF kablova Plastic Cladding Fiber 200/230um

– Kontaktirajte nas –

Adresa:

Kanal 16, 72000 ZENICA

Bosna i Hercegovina

 

Email:

fibercombh@gmail.com

 

Tel:

+387 32 201 900

Fax:

+387 32 201 901

Website:

http://fibercom.business.site/